Svatba a jídlo jdou neodmyslitelně k sobě. Pokud nemáte jen minimálně velkou svatbu ve čtyřech lidech, to znamená ženich, nevěsta a svědci, očekává se, že po obřadu bude následovat slavnostní svatební hostina, ať už v podobě oběda či večeře. Ale s jídlem může přijít mnoho starostí. Jak nejlépe seskládat menu, které by vyhovovalo všem? Nejprve si uvědomte, že všem se asi nezavděčíte. Zvláště, pokud se bude jednat o velkou svatbu. Vždy se najde někdo, komu nebude chutnat to, co naservírujete. Pokud jde o různá dietní omezení, ty si zjistěte raději předem a počítejte s nimi v rámci plánování svatby. Pokud si chcete ušetřit starosti, zajistěte si catering na svatbu. Cateringová služba obstará všechny záležitosti kolem jídla za vás, a ušetří vám spoustu času, starostí, a vy se budete moci soustředit na jiné aspekty vašeho velkého dne.Jak by mohl vypadat takový svatební oběd?PředkrmPředkrm je libovolný. Může být, anebo nemusí. Co se nejčastěji servíruje jako předkrm na svatbách? Klasika, kterou známe ještě z doby, kdy se brali naši prarodiče, je šunková a sýrová rolka s křenovou šlehačkou. Dnes už bývají novomanželé v plánování menu odvážnější. Můžete zvolit například grilované krevety, mini burgery, salát s rajčaty a mozzarellou, parmskou šunku s melounem nebo obložené pečivo.PolévkaPolévka tradičně k české svatbě patří, už jen protože se s ní krmí navzájem novomanželé. Jedná se o milou tradici, kterou většina párů dodržuje. Klasika, která nikdy neurazí, je vývar s játrovými knedlíčky. Samozřejmě ale máte spoustu dalších možností, jako jsou různé krémové polévky, zeleninový vývar nebo vývar z poněkud neobvyklejšího druhu masa, třeba jelena.Hlavní chodHlavní chod je vždy největší otázkou. Klasikou je samozřejmě svíčková omáčka s knedlíky, brusinkami a šlehačkou. Ale ne každý toto jídlo zbožňuje. Další variantou je řízek a bramborový salát, taky oblíbené jídlo na českých svatbách. Anebo můžete zkusit úplně něco jiného. Například lososa s hráškovým pyré, vepřovou panenku s omáčkou a brambory, hovězí stejk nebo grilované speciality.